Medicinskt nätverk

Vårt medicinska nätverk för elitaktiva

Marcus Flyning - Naprapat

I vårt nätverk ingår Marcus Flyning som är naprapat. Elitaktiva i KFUM har hos Marcus rabatterat pris och prioriteras även för att få snabbare tid. Mer information och kontaktuppgiter ses här: http://www.nerike.se/

Primärt syftar Marcus behandlingar till att ta bort orsaken till värken: Snedstallningar (SST) i skelettet justeras sa att muskler slutar att hålla emot. Blockeringar i nervsystemet hävs och neuromotoriska signaler börjar flöda i muskelceller vilka återfår koordination och styrka. Smärtan avtar. Kompletteringar utförs i form av triggerpunktsbehandling för ökad cirkulation och att snabbare läka ut de muskelspänningar som uppstått pga SST i skelettet.

SST sitter oftast i kroppens rygg -och nackkotor samt bäckenet (höfter och korsrygg). SST har vanligtvis uppkommit under långvariga, statiska och ensidiga kroppspositioner – ex.vis datorarbete, “Gubbhållning”, väskan på ena axeln, benen i kors, samtidigt böja o vrida ryggen, armarna ovanför huvudet m.m. Även akut uppkomna skador pga olyckor på jobbet, idrotten, isen eller trappen m.m. Stress kanske ändå är den största orsaken idag. Påverkar kroppen både mekaniskt och kemiskt. Axlar åker upp mot öronen, huvudet skjuts framåt och då kompenserar ryggen som skjuts bakåt. Stresshormoner spar på blockeringar och muskelspänningar men hindrar också tarmarnas motorik vilket resulterar i magproblem.

Vanligaste smärttillstand/diagnoser som söker hjälp hos Marcus är:

-Lumbago (molande vark i landryggen)

-Ischias (utstralande smarta i ett ben)

-Ryggskott (hugg, knivar oftast i landryggen)

-Spanningshuvudvark

-Migrän

-Nackspärr

-Axel -och skuldersmärta

-Tennisarmbage

-Ont mellan skulderbladen

-Löparknä

Efter genomförd behandling ges individuella råd för att minska risken för återkomst av liknande skador.

Jerker Ståhl - Osteopat

I vårt medicinska nätverk ingår Jerker Ståhl som har en gedigen utbildning och bakgrund som Osteopat. Jerker har arbetat med flera framgångsrika idrottare och elitidrott är det som ligger närmst om hjärtat. I Osteopati läggs det stor vikt vid att hitta grundorsaken till varför problem uppstår och hur man kan rätta till dem på lång sikt. 
 
Jerker Ståhl erbjuder huvudsakligen sin hjälp till våra elitaktiva i grupp A & B, men även i viss mån till elitaktiva i grupp C. Elitaktiva i dessa kategorier får redan rabatterat pris hos Jerker, med möjlighet att teckna ännu mer förmånligt avtal, individuellt med Jerker.
 
Via Jerkers hemsida kan man nå hans kontaktuppgifter: https://www.osteopatjerkerstahl.se/
 
Bokning skall ske via hemsida, mail eller SMS till Jerker. 

Tord Wiksten - Mental träning

Tord Wiksten är en före detta skidskytt och numera kommentator på Eurosport. Tord tävlade på internationell topp seniornivå från 1992 till 2003 och blev som junior världsmästare 1990. Hans två största meriter är en bronsmedalj i stafett under OS 1992 och en andra plats på världscupen i sprint säsongen 2000/2001. 

Tord arbetade under 8 år av sin karriär med mental träning och enligt honom själv var det den mentala träningen som fick tillbaka honom från år av skadebekymmer, fick honom att kunna prestera när det väl gällde och att få ett förhållningssätt som fick honom att få ut maximalt av varenda träningspass. Tord har efter sin karriär hjälpt flera idrottare med mental träning och anser att denna form av träning är oerhört viktig för att nå framgång inom sin idrott. 

Tord är medlem i vår förening KFUM Örebro Friidrott och ingår i vårt medicinska nätverk som mental coach. Tord är en kontaktperson för er aktiva från 15 års ålder och uppåt som känner att ni skulle behöva utveckla er mentala inställning. 

Tord erbjuder ett förmånligt pris för aktiva från vår förening och ni når Tord på följande kontaktuppgifter: tord@wiksten.nu & 070-689 30 38