Styrelsen

Kontakta oss

Skicka mejl till styrelsen@kfumorebrofriidrott.se om du vill nå oss alla eller inte vet vem du ska kontakta.

Ordförande (Gustav Zetterlund):
gustav@kfumorebrofriidrott.se

Kassör (Johan Ingjald):
kassor@kfumorebrofriidrott.se

20km gång under ett soligt U23-EM i Gävle 2019.

Gustav Zetterlund, ordförande

Född 20 april år 2000 i Örebro, uppvuxen i Lillån. Friidrottandet inleddes genom att ”leka friidrott” hemma hos farmor när jag dryga metern hög själv tog en lika lång träpinne och hoppade över trösklar. Första gången jag på riktigt kom i kontakt med friidrott var i Stockholm och Kungsträdgården när DN-Galan (numera Bauhausgalan) hade autografskrivning med svenska stjärnor och ”prova-på moment” med alla möjliga grenar. När jag sedan kom hem från Stockholm var jag fast besluten att jag inte bara skulle spela fotboll utan att friidrotta också. Jag inledde i Glanshammars IF fram till cirka 10-11 års ålder för att sedan träna med KFUM Örebro Friidrott.

Förutom mitt eget friidrottare har jag gått ledarutbildningen 7-10 år, certifierad löparcoach och Svenska Friidrottsförbundets officiella ungdomsledarutbildning YALA. KFUM Örebro Friidrotts sommarfriidrottsskola har jag dessutom jobbat på under flertalet år. Bredvid engagemanget inom föreningen har jag också varit speaker under ett antal stora svenska tävlingar samt europeiska juniormästerskap.

Efter att ha friidrottat mer eller mindre hela livet vill jag genom mitt engagemang ge tillbaka till den idrott och förening som gett mig så mycket skratt men även svett och ibland tårar. Jag vill ge barn, ungdomar, seniorer och veteraner möjligheten att på sitt sätt hitta friidrotten och göra den till sin idrott för livet. För jag brinner för friidrotten och det är tack vare den här föreningen.

Olle Jakobsson, vice ordförande

Jag är född 1960 och bor i Adolfsberg. Jag har varit medlem i KFUM Örebro Friidrott sedan slutet av 90-talet då mina barn började med friidrott. I föreningen har jag deltagit som funktionär i många olika arrangemang och tävlingar, jag har även suttit i styrelsen under en tidigare period.

Friidrott är ett stort intresse i min familj och det har genom åren gett mig möjlighet att följa både träning och tävling på nära håll. Jag gillar att vara i rörelse och jag har sprungit både Lidingölopp och Stockholm Marathon. Som löpare är jag dock sämst i familjen.

Efter många år i telebranschen har jag lagt portföljen på hyllan och känner att jag nu kan bidra med både erfarenhet och tid i utvecklingen av KFUM Örebro Friidrott.

Noha Olsson, ledamot

Jag föddes 2002 i Örebro, uppvuxen i Västhaga och där bor jag fortfarande kvar. Jag har sysslat med löpning i princip i hela mitt liv och har hållit på med friidrott i över 13 år. Drygt 11 år som aktiv i KFUM Örebro Friidrott. Är numera elitaktiv inom medeldistans och tränar med Kroon-gruppen. Mina idrottsliga meriter fortgår allt eftersom men hittills har det blivit totalt fyra SM medaljer i både USM, JSM och Stafett-SM. Fick även äran att representera Sverige under ungdomsfinnkampen på 2000m hinder på Stockholms stadion sommaren 2019.

Utöver min egen satsning försöker jag tillsammans med Wilhelm Bergentz skaka fram nästa generations medeldistanslöpare. Detta gör vi genom att träna en löpargrupp en gång i veckan, än så länge. Det ser riktigt bra ut! Under sommaren 2019 var jag även ledare under ett antal veckor på KFUM Örebros friidrottskola. Att se och utveckla barnens intresse för friidrotten är en känsla som är jättehärlig.

Mina tidigare erfarenheter från styrelseuppdrag har varit av mer politisk karaktär. Jag hoppas kunna bidra med nya perspektiv, passion och hjärta under det kommande året. När jag började med friidrott för snart 13 år sedan välkomnades jag med öppna armar. Jag fick bli en del av den gemenskap som format mig till den jag är. Jag vill fortsätta i samma anda och ge andra människor oavsett ålder samma gemenskap som KFUM har gett mig. En stark aktiv friidrottsrörelse har aldrig varit viktigare i ett samhälle som präglas av utanförskap och stillasittande. Låt oss försvara den och utveckla något stort tillsammans. För medlemmarnas strävan i föreningens namn.

Johan Ingjald, kassör

Jag är född 1987 och är väldigt aktiv inom föreningslivet. Jag är bland annat kassör i 3 föreningar och styrelseledamot i ytterligare en. Jag hjälper gärna till och även i mitt arbete som egenföretagare finns direkta kopplingar till ideellt arbete. Mitt företag Hug IT jobbar med IT-tjänster och har bland annat skapat ett anmälningssystem, bokföringssystem och passeringssystem, där de främsta kunderna är just ideella föreningar. Utöver mina system, så utvecklar jag även hemsidor, bl.a. denna som KFUM Örebro Friidrott använder idag.

Min egna satsning inom friidrott består främst av långlöpning, där jag tävlar för IF Start i Örebro. Jag springer allt från 1000 m till ultramaraton, och är känd som ”killen med kameran”, då jag nästan alltid har en kamera på huvudet som filmar mina lopp. Dessa videos lägger jag sedan upp på Youtube för allmänhetens beskådning. Detsamma gäller friidrottstävlingar jag är åskådare eller funktionär på. Jag filmar nästan allt, med huvudfokus på löpning, vilket blivit väldigt uppskattat genom åren. Även detta hamnar på min Youtube-kanal HugRunner.

Mina erfarenheter inom föreningslivet och kring arrangemang, både som deltagare och arrangör, försöker jag tillämpa även i KFUM Örebro Friidrott, för att vi ska växa som förening och underlätta för samtliga parter.

Emma Bernhult, sekreterare

Viktora Tranderyd, ledamot