Om oss

KFUM Örebro Friidrott är en ideell förening med fokus på friidrott med både en stor bredd och elit.

Föreningen

Uppgifter

 • KFUM Örebro Friidrott

  Organisationsnummer: 875000-8230
  Bildades: 1908-01-11

 • Adress

  Tybblelundsvägen 3, 702 86. Örebro

 • Ekonomi

  Bankgiro: 5626-1647
  Swish: 1233384971

 • Kontakt

  Se kontakta oss i menyn.

Vår verksamhet

Vision

Under konstruktion.

Värdegrund

Gemenskap

 • Vi vill på våra träningar ha roligt och känna glädje över att få tillhöra föreningens
  gemenskap.
 • Vi vill med gemenskap ge självförtroende och självkänsla till varje medlem i våran
  förening.
 • Vi vill skapa hållbara relationer genom att alla känner delaktighet inom våran förening.

Kvalitet

 • Vi vill skapa en röd tråd där broar byggs mellan våra aktiva oavsett om satsning sker för att nå elitnivå eller motionsnivå.
 • All tid i verksamheten vill vi se som kvalitétstid präglad av gemenskap, glädje och utmaningar för både aktiva, ledare och anhöriga.
 • Vi ska ha engagerade, kunniga och utbildade tränare, som ser de aktiva och möter de på deras individuella nivå. Det är allas ansvar att träningarna blir positiva möten.

Utmaningar

 • En miljö präglad av viljan att utvecklas utifrån sina förutsättningar.
 • En miljö präglad av mod inför att prova nya utmaningar men att våga misslyckas.
 • En vilja och ett mod att driva föreningen framåt.

KFUM-kulturen

Med gemensamma insatser i alla dess former bygger vi tillsammans upp vår förening. KFUM Örebro Friidrott förväntar sig att alla med barn i verksamheten engagerar sig för utan er, vad är vi då? Inom träning, arrangemang och ledning arbetar vi gemensamt i team för att skapa en gemenskap, präglad av kvalité och utmaningar, våra ledord för hela verksamheten. På oavsett vilket stadie ditt engagemang befinner sig är det ovärderligt för den verksamhet som vi bedriver.

Samtliga aktiva i vår förening är beroende av medlemsengagemanget och i synnerhet sina tränare och ledare. Alla ledare har ett stort ansvar, förtroende samt betydelsefullt värde
oavsett på vilket stadie de verkar. Alla aktiva ska känna lika stort värde oavsett på vilken ambitionsnivå man befinner sig på.

KFUM-kulturen finns för varje individ som vill ta del av den och vi bygger den tillsammans.

Verksamhetsidé

KFUM Örebro Friidrott ska möjliggöra rörelse för alla, oavsett kön, ålder, etnicitet eller funktionsvariation. Syftet är att skapa en god kamratanda präglad av rörelse och glädje med kvalité för att vi ska må bra och utvecklas tillsammans.

Ändamålet med vår idrottsliga verksamhet är att erbjuda idrott där du känner dig delaktig och betydelsefull oavsett ambitionsnivå. Genom vår verksamhet ska vi erbjuda en miljö som stimulerar välmående, utveckling och gemenskap samt aktivt verka för en dopingfri idrott.

Träning

Utöver den mångsidiga träningen som friidrotten erbjuder så är den även i högsta grad en tävlingsidrott. Därför ställer sig föreningen bakom tävlandet och vi ska uppmuntra våra aktiva att tävla. Det kan vi göra redan i ung ålder genom att använda Svensk Friidrotts ”Friidrottens tävlingar för barn” som en introduktion till tävlingsvärlden. När aktiva står inför val av tävlingar uppmuntrar föreningen till att den aktiva ser till sin egen ambitionsnivå samt sökandet av tävlingar som är både utmanande samt givande.

Riktlinjer för vår barn- och ungdomsverksamhet

Vår verksamhet följer Örebro kommuns riktlinjer för barn och ungdomsverksamhet.
Här hittar du kommunens riktlinjer

Arrangemang

Arrangemangen som vi i KFUM Örebro Friidrott tillsammans arrangerar är uppskattade av deltagare från hela landet. Vi är duktiga på att arrangera såväl arenatävlingar som lopp vilket gör det möjligt för oss att arrangera flertalet tävlingar på högsta svenska nivå. Det visade vi inte minst under 2012 när senior-SM inomhus arrangerades tillsammans med våra Närkevänner i Tybblelundshallen. För att kunna genomföra våra arrangemang är vi beroende av kunniga funktionärer och det är föreningens aktiva och dess föräldrar som utgör denna skara. Tillsammans bidar vi till idrottsrörelsen och folkhälsan.