Tre medaljer på ISM i Växjö!

Av KFUM Örebro Friidrott
KFUM Örebro Friidrott nådde mycket fina framgångar under helgen när Svenska Mästerskapen Inomhus gick av stapeln i Växjö då vi tog medaljer av samtliga valörer! 

Under lördagen sprang Elin Östlund sitt snabbaste 60m-lopp i karriären vilket innebar nytt distrikts- och klubbrekord! Elins tid 7.38 var snöpligt nära guldet, endast en tusendel skiljde Östlund och Filippa Sivnert från MAI åt.

Under söndagen kom ytterligare två medaljer varav en i ädlaste valör. Efter 11 år, barnafödande gånger två och mängder av slit sedan det senaste SM-guldet var Rebecca Högberg åter igen högst upp på prispallen när hon blev svensk mästarinna på 800m! Loppet i sig var av riktig mästerskapskaraktär där den andra hälften av loppet gick fortare än den första och Rebecca tog fram sina sprintegenskaper vilket ledde henne hela vägen fram till SM-guldet! Tiden blev 2.12.09. 
 
Den avslutande medaljen kom på 200m och återigen var Elin Östlund i farten. Från sin fjärde bana jagade hon de andra framför sig och gick väldigt starkt under mitten av loppet. Kraften räckte dock inte hela vägen fram när Elin, Lisa och Moa kom ut på upploppet jämsides. Det slutade med en bronspeng för Elin och återigen gjorde hon sitt snabbaste lopp i karriären. Nytt distrikts- och klubbrekord på 23.74!
 
Stort grattis till Rebecca Högberg och Elin Östlund samt deras tränare Tobias Forsmark och Nils Holmdahl. Stort tack även till alla KFUM:are och deras tränare som deltog på ISM. Samtliga deltagare från föreningen var topp 10 i sina grenar! Ett mycket bra mästerskap som glädjer hela föreningen!