Friidrotts-SM

Av KFUM Örebro Friidrott

Tolv deltagare från klubben ställde upp i årets stora SM som genomfördes i Norrköping den gångna helgen. Arrangemanget var bland det bästa jag själv upplevt på plats. Lite cred även till KFUM eftersom bröderna Zetterlund hjälpte till med Gustav som speaker och Erik som DJ.

Albin Gyhlenius var först ut på fredagen av våra aktiva och eftersom det för hans del handlade om karriärens första seniormästerskap så var taktiken att chansa lite för att kämpa om en finalplats. Bra hoppning med också tre kryss blev utfallet där.

Spjutfenomenet Tilda Bernhult var tvåa igång på fredagen. Spjutet landade på 43.52 vilket var bara två placeringar från att hon hade fått alla sex kasten i finalen.

Simon Sharapo inledde helgen med att springa 100m på 10.93 vilket bara var 2-hundradelar från en finalplats. Simon sprang sedan också 200m där klockan stannade på 22.09 vilket var årsbästa.

I spjut kastade Leon Bodén karriärens näst längsta slutresultat med seniorredskapet. Denna gång blev det 54.41. Leon var klubbens yngste deltagare så han har framtiden för sig och håller han sig skadefri blir det längre redan nästa år.

Sist ut på fredagen var Jack Karlsson som sprang 10000m. Det blev årsbästa med tiden 31:55:81.

Ebba Blomstrand hoppade denna gång 3.56 i stav och det räckte till en 10-placering.

Jonas Hansson-Bergén kastade 7.26 kilos släggan 52.44 vilket räckte till karriärens första final i ett senior-SM.

Tom Johansson fick inte riktigt till det i kastvindarna utan rev ut sig på sin ingångshöjd.

Dennis Bergetoft Fransson hoppade habilt i stav när han klarade 4.65, bara var 5cm från årsbästat.

Klubben hade två riktiga topprestationer under helgen. Det första fick vi se när 400m-specialisten Alvin Reinebo, född -04, sprang 200m på otroliga 21.44! I finalen fick vi se karriärens näst snabbaste lopp där klockan stannade på 21.60 och visst får man ändå säga att en femte plats var lite av en skräll.

Sparade det bästa till sist. Den ”gamle” Rasmus Carlsson hoppade åter över 5m. 5.02 räckte till en fjärde placering i stavfinalen. Magiskt bra! Prestationen höjs ytterligare med tanke på Rasmus hälseneproblem senaste åren.