Renovering av GIH, Elittävling 1 aug, Klubbrekord m.m.

Av KFUM Örebro Friidrott

Hej alla KFUM:are!

Renoveringar på GIH kommer ske med ny banbeläggning. Arbetet förväntas pågå mellan v.32 och v.36 men förberedelser kommer att ske innan detta.

En tävling på medeldistans över 800m och 3000m kommer att arrangeras på Transtensvallen i Hallsberg tillsammans med Stocksäters IF och Närkes Friidrottsförbund. Startfältet förväntas hålla högsta nationella nivå!

Här kommer en sammanställning över tävlandet under senaste veckan från våra KFUM:are:
På Hässelby IP slog Tilda Bernhult nytt klubbrekord med 14.36, inte långt från den 19 år gamla distriktsrekordet.
Slottskogsvallen i Göteborg såg Rebecca Högberg springa in på 54.76 över 400m vilket gör att hon i dagsläget är två på den svenska årsbästalistan. Anders Pihlblad, Ramus Hugosson, Alvin Reinebo och Gustav Karlsson sprang 200m på samma tävling där årsbästa sattes för alla löparna. Både Anders och Rasmus gjorde sina tredje bästa lopp i karriären med 21.41 respektive 22.02. Alvin putsade sitt personbästa till 23.06 och har sedan i vintras förbättrat sig med drygt en sekund på distansen! Gustav Karlsson sprang i mål på årsbästa 23.51.
I Eskilstuna så gick det fort på 1500m där Jonthan Gustafsson, i säsongsdebuten på distansen, segrade på 3.59.56. Där bakom på tredje plats sprang Wilhelm Bergentz in på ett nytt personbästa 4.02.75 och Noha Olsson efter lite skador tillbaka på tävlingsbanan och in på 4.15.62.
Lite tidigare under förra veckan i Hallsberg tangerades klubbrekordet i P15 stav genom Alfons Elmgren Hallinger som hoppade 3.90 och dessutom ett nytt KFUM-bästa i P14 genom Hampus Hildings hopp på 3.70.

Stort grattis till era fina prestationer!

En ny hemsida för föreningen har upprättats. Denna ersätter den gamla. Även en ny statistiksida från förbundet har upprättats där alla resultat av våra aktiva publiceras och sammanställs. Du hittar den här: https://www.friidrottsstatistik.se/clubpages/kfumorebro/

Avslutningsvis önskar vi er fortsatt en trevlig sommar!