Svenskt rekord av Rebecca, fina kast i Karlstad och tävling i Växjö

Av KFUM Örebro Friidrott

Återigen nytt PB, klubb- och distriktsrekord samt svenskt rekord i K35 för Rebecca Högberg på 800m. Två dagar efter att hon var pacer i mycket meriterat startfält under Karlstad GP och då tog sig hela vägen i mål på stumma ben så slog hon till igen. På Slottskogsvallen i Göteborg vann hon med över 3 sekunder på tiden 2.06.81. Hon passerar därmed Lovisa Lindh på den svenska årsbästalistan och går upp som tvåa bakom Hanna Hermansson. Imponerande! 

Under Karlstad GP i onsdags var Elisabeth Lithell återigen på tävlingsbanan i spjutkastning. Säsongen inledde hon med en stabil serie runt 47-48m men fick till 50.20 som bästa resultat. Kul att ha Elisabeth tillbaka på tävlingsbanan!
Även Anders Pihlblad deltog i Karlstad GP där han tangerade sitt PB på 100m i ett lopp som tyvärr hade för mycket vind. 10.88 i +2.5 för Anders. 

Under samma dag som Karlstad GP sprang Alvin Reinebo 400m på 51.06, under en tävling i Växjö, vilket innebar nytt PB i säsongspremiären på distansen. Det innebar också att han gick upp som tvåa i P16-klassen på svenska årsbästalistan. Stefan Franzén gjorde även han sitt första lopp på 400m för säsongen i samma lopp, hans tid 53.37 vilket är cirka en halv sekund från PB. Iochmed det resultatet placerar sig Stefan på topp-10 i alla distanser från 100-400m på den svenska årsbästalistan i P17!

Stort grattis till fina prestationer!